Gevulde kipfilets met vijgen, geitenkaas en venkel

 

 

Een heerlijk gerecht om in de mooie “Le Creuset”-potjes te maken. Perfect voor romantische avonden! Gemaakt in het klassieke hartvormige stoofpotje dat je zowel in de oven kan plaatsen of op eender welke fornuis. Geniet van dit creatieve gerechtje met frisse en zoete toets.

 

Ingrediënten:

Vulling:

  • 2 eetlepels zachte geitenkaas op kamertemperatuur
  • 2 gedroogde vijgen, fijngehakt (ongeveer 2 eetlepels)
  • 1 theelepel gehakte verse tijm
  • een snuifje zout
  • een snuifje vers gemalen zwarte peper

Kip:

  • 2 kippenfilets
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 600 gr aardappelen
  • 1/2 middelgrote venkel in dunne plakjes gesneden
  • 1 sjalot, in dunne plakjes
  • 1 eetlepel vijgen jam

 

Werkwijze:

  • Verwarm de oven voor op 190°C.
  • Meng alle ingrediënten voor de vulling en zet ze opzij.
  • Snij de kipfilet over langs. Werk voorzichtig door de kipfilet van links naar rechts, waardoor een zak ongeveer 3 cm diep en 2,5 cm breed (iets meer of minder afhankelijk van de grootte van de borst).
  • Vul elk zakje met de helft van de geitenkaas.
  • Maak voorzichtig de opening dicht.
  • Kruid de kip met zout en peper.

Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Voeg de kipfilet toe en bak 2-3 minuten per kant goudbruin.
  • Leg ze op een bord en zet apart.
  • Verhit ondertussen de resterende 1 eetlepel olijfolie in het cocottetje op middelhoog vuur.
  • Wanneer de olie heet is, voeg de aardappelen toe en meng goed.
  • Met behulp van een tang, schik de aardappelen, zodat de snijvlakken naar beneden zijn.
  • Bestrooi venkel plakjes en sjalot over de top, breng op smaak met zout en peper.
  • Plaats de vijgen jam in een kleine schotel en zet ze in de magnetron voor ongeveer 10 seconden of tot warm.
  • Schik de kipfilets op de groenten, wrijf ze in met de vijgen jam.
  • Plaats de cocotte onafgedekt in de oven en bak 20 minuten, of tot de aardappelen en kip gaar zijn