Bloemenatelier

Een blik achter de schermen in de fleurige bloemenwereld

 

Hoi, ik ben Dominique, één van de creatieve  bloembinders bij Walter Van Gastel te Ekeren!

 

Met grote zorg en met een getraind oog voor detail werk ik al jaren in het hoofdatelier. De grote keuze aan verse boeketten en bloemstukken die je terugvindt in de winkel, stel ik dagelijks samen met ons uiterst creatieve team. Ook de nieuwste bloementrends volg ik graag mee op. Met een bloemendag zoals Valentijn in het vooruitzicht liggen er drukke maar romantische dagen in het vooruitzicht.
De verrassing vind ik één van de belangrijkste aspecten op Valentijn! Op deze topdag wordt de winkel overspoeld met mannelijk volk en onderling wordt er tussen deze mannen ook heel wat overleg gepleegd, wat anders zeer ongebruikelijk is! Vragen zoals ‘wat geef ik nu het beste?’, of ‘zal ze hier blij van worden?’ hoor ik het meeste vallen. Op zo’n momenten geef ik graag advies en stel ik onze mannelijke klanten wat gerust.

Al bij al zorgt dit steeds voor een romantisch geladen sfeer in de winkels… Onze online bestellingen lopen op zo’n drukke dag ook als een trein, samen met de andere boeketjes leveren we zo’n 150 liefdesboeketten aan huis. In de loop van de dag beantwoorden we allen veel telefoontjes van mannen die zich nieuwsgierig afvragen of hun bloemetjes al tot bij hun geliefde zijn geraakt…

De topper op Valentijn is en blijft het klassieke rode rozen-boeket. Hiervoor werken we met prachtige “Grand Prix”-rozen. In totaal gaan er ruim 200.000 bloemstelen over de toonbank en vele mannen wachten ook vaak tot het laatste moment om vervolgens nog snel iets te komen halen voor hun geliefde… Dit zorgt voor een gezellige drukte in de winkel!
Gelukkig is er buiten de winkel ook een bloemenautomaat. Deze wordt tot 3 keer toe gevuld in 2 dagen tijd. Zo krijgen de vergeetachtige mannen onder ons thuis toch nog een warm welkom!

 

Wat vind ik het leukste aan Valentijnsdag?

Voor al onze online bestellingen voeg ik een handgeschreven kaartje toe met persoonlijke boodschap van de klant. Meestal zijn mannen zeer subtiel, maar af en toe zit er een zeer romantische ziel tussen met zwijmelende woorden!